PLASTIKA IN TRAJNOST

OKOLJE

PLASTIKA IN TRAJNOST

Plastični materiali so trajnostni!

PVC kot material je že dolgo predmet razprave. Vendar pa so znanstvene študije pokazale, da je plastika s svojimi sodobnimi proizvodnimi procesi in standardi obdelave že dolgo postala material, ki predstavlja trajnost in dolgoročno poslovanje - to še posebej velja za PVC okna.

Najpomembnejše informacije o PVC materialu v proizvodnji mizarstva (okna):

 • Le 4 % svetovnih rezerv plina in nafte je namenjeno proizvodnji plastike, od tega le:
 • 1 % se porabi za PVC, 40% svetovnih rezerv plina in nafte pa se uporablja za ogrevanje in oskrbo z energijo v stavbah.
 • Glavna sestavina PVC je klor, pridobljen iz kamene soli, vsebnost surove nafte pa je le 43 %.
 • PVC okna so vodilna v ekološkem ravnotežju in analizi okoljske učinkovitosti.
 • Nova PVC okna imajo življensko dobo več kot 50 let.
 • Plastika in okolje: Proizvajalci plastike aktivno sodelujejo v zadevah v zvezi z okoljem, ekološko proizvodnjo in trajnostnimi procesi.
 • Recikliranje: Material, ki ga vsebujejo PVC okna, je predelan v granulat in ga je mogoče ponovno uporabiti vsaj sedemkrat.

PVC OKNA SO ENERGETSKO UČINKOVITA IN PRIHRANIJO VIRE

Primer izračuna: V sezoni ogrevanja povprečna družina potrebuje približno 100 litrov nafte na teden. Enako količino surove nafte lahko uporabimo za izdelavo oken za isto hišo, ki jih lahko uporabljamo več desetletij, hkrati pa ponuja najboljšo vrednost za prihranek energije.

EKOLOŠKA BILANCA POTRJUJE TRAJNOST PVC OKEN!

Zahvaljujoč svoji vzdržljivosti (50 let in več), visoki ravni energetske učinkovitosti in 100-odstotnemu recikliranju so PVC okna vodilna v analizi ekološke bilance in okoljske učinkovitosti. PVC okna kažejo visoko stopnjo okoljske ozaveščenosti in dolgoročno trajnost razvoja izdelka.

V primerjavi z drugimi okni PVC okna dosegajo najboljše vrednosti glede porabe energije in emisij CO2. Podatki raziskav iz Politehničnega študija v Barceloni iz leta 2005 so pokazali, da so plastična okna z dvojno zasteklitvijo s 30-odstotnim deležem recikliranega materiala imela najnižjo porabo energije (1740 kWh) in povzročila najnižje emisije CO2 (740 kg). Sledijo PVC okna brez recikliranih materialov ter lesena okna - obe vrsti v izvedbi dvojne zasteklitve.

Najslabše rezultate so pokazala aluminijasta okna brez toplotnega ločevanja (termični most). Študija je obravnavala proizvodni postopek, življenjsko dobo, recikliranje in odstranjevanje odpadkov (na primerih Recio, JMB, Narváez, RP & Guerrero PJ (2005): Ocena porabe energije in emisij CO2, povezanih s proizvodnjo, uporabo in končnim odlaganjem PVC, aluminijastih in lesenih oken. Politehnični študij v Kataloniji).

Izračunajte, koliko lahko prihranite s spreminjanjem oken.

DECEUNINCK V SLOVENIJI

DECEUNINCK SE ZAVZEMA ZA TRAJNOST

Deceuninck daje poseben poudarek okolju prijaznim in trajnostnim izdelkom. Plastika in okolje sta temi, ki jima namenjamo posebno pozornost - aktivno se zavzemamo za recikliranje plastike, odgovorno in trajnostno uporabo PVC materiala. Za izdelavo naših profilov se uporabljajo samo stabilizatorji brez svinca, naše rešitve pa so primer, kako intenzivne raziskave in dolgoletne izkušnje vodijo k razvoju trajnostnih PVC sistemov za okna in vrata, zidne in strešne obloge in tudi dizajnu teras in urejanju okolja. Naši sistemi so enostavni za proizvodnjo, omogočajo enostavno obdelavo in so izjemno enostavni za vzdrževanje!

Oglejte si našo ponudbo trajnostnih in energetsko učinkovitih PVC okenskih sistemov v našem pregledu izdelkov.

ECO POWER CORE / Visoko kakovostni PVC prispeva k dobremu občutku

PVC okenske profile je mogoče reciklirati do 20-krat, ne da bi poslabšali kakovost ali izdelavo surovine. Ne samo, da recikliranje prispeva k ohranjanju okolja in izboljšuje mehanske lastnosti PVC materialov, temveč imajo tudi PVC granule, ustvarjene med postopkom recikliranja, boljšo homogenost.

Tako pridobljen PVC granulat je osnova našega novega visoko kakovostnega EcoPowerCore PVC materiala, ki je pripravljen z najnaprednejšimi tehnikami in se uporablja v jedru naših okenskih profilov. Premaz svežega PVC na zunanji strani ustvarja okenski profil, ki ustreza najbolj kakovostnim in funkcionalnim zahtevam.

PVC OKNO Z RECIKLIRANIM JEDROM / Kakovost, kot da bi bil nov

Material ima odlične mehanske lastnosti, je popolnoma neviden in kljub zapletenemu ciklu recikliranja in uporabi drage high-tech tehnologije (koekstrudiranje), tudi pri PVC oknih, ne postaja čedalje dražji. Ob nakupu okna EcoPowerCore prispevate k okolju brez dodatnih stroškov in brez odpovedi najvišjim standardom:

 • Visoko zmogljiv neviden PVC v profilu jedra
 • Zagotavljanje zaprtega kroga mateialov
 • Brez roka uporabnosti
 • Odlične mehanske lastnosti okenskih profilov
 • Trajnost in kakovost brez dodatnih stroškov

Zahtevajte ponudbo brez obveznosti